Byg selv en sandkasse

25 november 2020 Astrid Pedersen

Hvis du er en habil gør det selv mand, og du mener at selvgjort er velgjort, er det ingen sag at bygge en sandkasse. Når du selv forestå byggeriet af din sandkasse kan du selv forestå såvel design som udformning af denne. Du bestemmer selv – inden for det muliges rammer – hvilke materialer der skal benyttes. Og du bestemmer helt selv hvilke mål og hvilken facon din sandkasse skal have.

Der er selvfølgelig visse forhold du bør tage i betragtning før du kaster dig ud i projekt byg din egen sandkasse. Først og fremmest bør du lære jordbunds forholdene i haven at kende. Du bør forsyne sandkassen med en solid bund, og gerne en membran som forhindrer fugt i at trænge op i sandet gennem undergrunden. På den måde beskytter du samtidig barnet imod at komme i kontakt med eventuelt forurenet jord i din have.

Vælg de bedste materialer til din sandkasse

Dernæst skal du vælge de rette materialer. Du kan finde træ til opførelse af sandkasse i dit lokale byggemarked, hvor du samtidig kan spørge dig til råds desangående. Du bør gå i en stor bue uden om tryk imprægneret træ da dette kan være giftigt for barnet. Og så skal du selvfølgelig vælge træ af en sort som er vej bestandig – for eksempel lærk eller tuja.

Find den bedste placering til din sandkasse

Du skal samtidig overveje hvor i haven din sandkasse skal stå. Mange vælger at placere sandkassen i skyggen for på den måde at skåne børnene for solens skarpe stråler. Det kan dog hurtigt gå hen og blive lidt for køligt i skyggen. Du kan i stedet vælge at placere sandkassen i solen, og så forsyne den med en parasol eller en solskærm. Du kan læse meget mere om selvbygger sandkasser i den online blog på husblog.dk.

Flere Nyheder