Danskdesignede lamper

04 juli 2022 Marie Pedersen

editorial

I Danmark har vi mange kendte designere, der gennem mange år har leveret stilfuldt og luksuriøst design til både danske og udenlandske hjem. De fleste af os kender designere som Poul henningsen, Jørn Utzon og Arne Jacobsen. Læs mere om dansk design her.

Enkelt og elegant

Noget af det, der kendetegner dansk lampedesign, er elegance og kvalitet. Netop disse kvaliteter finder du også hos den danske designvirksomhed Anour.

Anour blev grundlagt i 2012 af arkitekten Arash Nourinejad. Anour betyder “lys” på farsi. Arash Nourinejads vision var, at skabe kvalitetslamper der udstrålede godt håndværk, bæredygtighed og minimalisme. Lamperne egner sig godt til både private hjem og til virksomheder. Lampernes klassiske design kan både fungere som primært designelement i et lokale, og indgå som en minimalistisk detalje i den øvrige indretning.

Dansk design

Dansk design har siden 1945 været i rivende udvikling. Inspireret af funktionalismen, har danske designere opnået stor succes med møbler og lamper, der bl.a. på grund af deres minimalistiske udtryk, nemt har kunnet indgå i enhver type hjem. Denne funktionalisme, kombineret med det fremtrædende, skandinaviske design, har gjort luksuriøs, praktisk og minimalistisk indretning let tilgængeligt for mange mennesker.

Interior / indretning / dansk design

Skandinavisk design udspringer bl.a. af et ønske om, at indrette lyst og rummeligt, samtidig med at man bringer hygge og atmosfære ind i hjemmet. Det ses bl.a. ved brugen af naturfarver som brune, grønne og grå nuancer, samt forskellige naturmaterialer.

Skandinaviens lange vintre er formentlig grunden til, at man gennem indretning har forsøgt at dyrke det naturlige lysindfald, og indrette i lyse farver. Vælger man at indrette sit hjem, ud fra ideerne bag skandinavisk design, er der samtidig plads til, at sætte sit eget præg på indretningen. Skandinavisk design kan med fordel bruges som en overordnet tilgang til, at få lys i dine rum og få åbnet op for dit hjem.

Flere Nyheder