Det rette højbed til din have

15 april 2020 Mette Nielsen
Det rette højbed til din have

Har du højbede i din have? Eller er du også en af dem, der drømmer om at få de helt rigtige højbede sat op i dit uderum, men du har ikke fået gjort det endnu. Hvorfor så ikke gøre det nu, så du kan komme i gang med at dyrke løg, gulerødder, grønkål eller det du bedst kan lide.

Når du går i gang med at overveje højbede til din have, er der flere ting, du skal have i tankerne. Det er vigtigt at overveje dine valg to gange, før du farer ud og køber de første og bedste, som du sætter op et tilfældigt sted i din have.

En god haveindretning kræver omtanke, og det gør det også, når du skal sætte højbede op. Du er nødt til at kigge dig omkring i din have og gennemtænke indretningen af den.


Hvordan skal højbedet se ud
Når du skal i gang med at vælge højbede, er der flere ting, du skal tænke over. For det første skal du overveje, hvor det er bedst at sætte dine højbede i haven. Hvor står de godt, så de ikke fylder for meget de forkerte steder i haven og samtidig får den rette mængde sol og skygge. 

Når du har besluttet dig for placeringen af dine højbede, skal du vælge hvilken udformning og design dine højbede skal have. Skal de være naturlige, rå, rustikke eller mere moderne i deres udtryk. Her findes der et vælg af muligheder, og det kan være en god idé at se udvalget hos en forhandler og eventuelt snakke om fordele og ulemper ved det ene højbed fremfor det andet – der er jo både de stilmæssige hensyn at tage men også de mere praktiske i form at størrelse, form, højde, holdbarhed og meget andet. Her kan en kender bedst råde dig til det rette valg, så du får de helt rigtige højbede til din have. 

Flere Nyheder