Filt på vægge giver rent udtryk

By:

Står du overfor en større istandsættelse af dit hjem, og er du i tvivl om, hvad du skal gøre med dine vægge? Der er flere muligheder, som alle er gode valg til langtidsholdbare løsninger, og her handler valget mest om, hvilken stil du er til.

Nymalede vægge er noget af det skønneste, hvis du gerne vil bo pænt og flot. Det giver en god base for din indretning og uanset om du maler dine vægge med farve eller i hvide toner, vil det skabe en grundlæggende følelse af, at du flytter ind i et rent rum.

Men nymalede vægge opstår ikke af sig selv – der er flere ting, du skal tage stilling til i den proces. For det første skal du beslutte, hvad du vil male ovenpå. Altså hvad skal dine vægge beklædes med under malingen. Her er flere muligheder.


Filt eller rå vægge?
Ønsker du et moderne udtryk i dit hjem, som du ikke behøver at ændre igen om et par år, så er det oplagt at pudse eller spartle dine vægge og male direkte på det. En anden god mulighed er at sætte filt op, der skaber en beskyttende flade på væggen og kan dermed holde i årevis. 

Når du sætter filt op på fine vægge, laver du på mange måder en ekstra sikring af væggen, og der findes rigtig mange valgmuligheder for dig i forhold til teksturen på din filt. Du kan vælge noget, der nærmest ikke kan ses, og du kan gå med noget med lidt mere struktur i fladen. Det skaber hver sin effekt, alt efter hvad du vælger.

Opsætning af filt er ikke svært, men det kræver en sikker hånd og tålmodighed, og har du ikke det, findes der heldigvis gode malere, som kan klare arbejdet for dig. Kontakt din maler og find sammen ud af, hvad der vil passe bedst til dit hjem og find ud af, hvad du har brug for hjælp til.