Find de smukke LE KLINT lamper online

02 april 2020 Astrid Pedersen
Find de smukke LE KLINT lamper online

Er du en stor fan af smuk belysning, et klassisk look og lamper med historie? Så skulle du overveje at finde en smuk lampeskærm fra det danske designer brand LE KLINT.

Hvem var LE KLINT?

Lise Le Charlotte Klint var datter af Tage Klint, søn af P. V. Jensen-Klint som i begyndelse af det forrige århundrede designede den første plisserede lampeskærm til en petroleumslampe. Sønnerne Tage og Kaare Klint perfektionerede denne teknik, og oprettede i 1943 firmaet LE KLINT A/S – Tage Klint valgte at opkalde virksomheden efter sin datter, som kun var sytten år, da hun af faderen blev sat til at plissere de papir lampe skærme, som er blevet firmaets varemærke.

Efter faderens Tage Klints død i 1953 overgik rettighederne til lampeskærmene til Lise Le Charlotte Klints bror Jan Klint. LE KLINT er fortsat blandt de mest succes fulde danske familievirksomheder, selv om firmaet senere hen er havnet på hænder uden for Klint familien. Med 75 år og en titel som Kongelig Hofleverandør på bagen har LE KLINT stadig stor fremgang på såvel det danske som på det internationale marked, og der er intet der tyder på at de tidløse lampeskærme nogen sinde skal gå af mode. Virksomheden har til huse i Odense, hvor de klassiske lampeskærme stadig håndfoldes – og dermed er firmaets autenticitet og bæredygtighed bibeholdt siden første generation.

Hvor finder jeg de kønne LE KLINT lamper?

Er du således på udkig efter en klassisk LE KLINT lampe med plisseret skærm til dit hjem, kan du med fordel tage et kig i Design Klassiker Shops online butik. Her finder du nemlig et stort og velassorteret udvalg af produkter fra LE KLINT, her under den berømte sakse lampe, de smukke loftlamper og de traditionelle, dekorative bordlamper. Se hele sortimentet af flotte LE KLINT lamper og lampe skærme på designklassikershop.dk

Flere Nyheder