Hvad drejer inkasso sig egentlig om?

25 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad drejer inkasso sig egentlig om?

Har du også hørt ordet og udtrykket “inkasso” blive slynget omkring op til flere gange, uden du egentlig har fået fat i, hvad der egentlig gemmer sig bag udtrykket?

Så kan det være på sin plads at forklare dig lidt om det, og lad os bare håbe, at du aldrig ender i en situationer, hvor begrebet inkasso skal falde ned over dig.

Det er ikke noget fysisk, der gør ondt, men det er et udtryk, man bruger i finans- og advokatverden, når man taler om, at man ikke evner at betale ens regninger, udestående eller andet, som man ikke har mulighed for at kunne afbetale på, så kan man komme ud for, at ens værdier ryger til inkasso.

Så helt nede i almindeligt sprog handler det om, at en person skylder noget, ofte nogle penge, som man ikke har mulighed for at betale. Det kan være til banken, Skat eller en virksomhed for at bruge de eksempler.

Inkasso skal dog helst være den sidste løsning, man griber til i den situation, da det er de færreste, der helst vil ende i sådan en situation, da det er omkosteligt at sætte i gang, og der kan være mange følelser på spil.

Nogle gange forsøger man først at lave en afdragsordning, måske kan man få sparket renterne ud til siden eller andet – dette er ofte specifikt og beror på den specifikke situation og person, hvorfor man ikke har en skræddersyet model til, hvad man gør hver gang.

Man kan så stadig ikke betale efter disse forhold eller aftaler, så kan ens værdier såsom TV, bil med videre blive indraget til inkasso.

Her kan man risikere, at der kommer folk ud til en, som vil hente de ting, og så kommer de nævnte følelser og forhold på spil.

Hvis du vil blive endnu mere klogere på, hvad inkasso mere teknisk drejer sig om, så er der mere viden at hente herfra: https://www.holst-law.com/forretningsomr%C3%A5der/inkasso.aspx 

Flere Nyheder