Hvad er gulvservice?

26 august 2020 Astrid Pedersen

Gulvservice er fælles betegnelse for alt hvad der vedrører dit trægulv når det handler om renovering og restaurering. Det kan for eksempel være afhøvling af gulve, afslibning af gulve og efterbehandling af gulve. Når dit trægulv er træt og slidt, eller måske endda beskadiget, har det brug for gulvservice.

Du bør altid lade en professionel gulvmand vurdere hvilken type gulvservice som tjener dit trægulv bedst. På den måde får du det smukkeste og mest holdbare resultat.

Afslibning af gulve – når trægulvet blot er almindeligt slidt

Et trægulv, som blot er slidt i overfladen, kan måske nok fremstå utroligt nusset og snusket, men vil i langt de fleste tilfælde kunne gøres rigtig pænt igen med en gulvafslibning. Når et trægulv bliver slidt gennem daglig brug vil støv og skidt trædes ned i gulvets overflade. Så vil der som konsekvens heraf dannes grimme, gråligt matte slidspor i træværkets overflade – og dette vil skæmme et ellers kønt og ensartet gulv.

Samtidig vil gulvet blive misfarvet af såvel solfalming som af spildte væsker, som søges op i de indtørrede fibre i gulvets overflade. Disse overfladiske skønhedspletter vil nemt kunne fjernes ved en gulvafslibning idet de sjældent stikker mere end det par millimeter som fjernes ved en sådan.

Afhøvling af gulve – når gulvet er beskadiget

Har gulvet lidt skade som følge af indtrængende fugt i brædder, parketter eller lameller – eventuelt i forbindelse med en oversvømmelse – vil det risikere at danne dybe revner og buler, eller ligefrem forskubbe sig i planet. Her vil det være nødvendigt med en mere gennemgribende behandling i form af en gulvafhøvling, ved hvilken du kan fjerne op til en halv centimeter af gulvets overflade på én gang. På den måde kan diverse revner og niveau forskelle nemt udlignes.

Du kan læse mere om gulvservice på dbf-gulvservice.dk

Flere Nyheder