Hvad koster en gulvafslibning?

By:

bEr det dyrt at få slebet gulve? Tjah… Det er jo som at spørge, om det er koldt at cykle; det afhænger af alle mulige ting. Men lad os tage et kig på prisen på en gulvafslibning – læs med her.

Prisen på en gulvafslibning. Jo, ser du. Den afhænger af så mange forskellige faktorer; hvor meget gulv skal slibes, er det kun hos dig i privaten eller er det flere boliger i et kompleks, hvilken træsort er der tale om, og hvordan skal gulvet behandles efterfølgende – det er bare nogle af de ting, der påvirker prisen.

Du kan nok regne ud, at vi dermed ikke kan give dig en specifik pris på gulvafslibning. Men vi kan give dig et overordnet indblik i, hvad det koster – så har du i det mindste et udgangspunkt, når du skal lægge budget for din boligrenovering.

Prisen for en gulvafslibning

Nuvel. Vi kan ikke ive dig den eksakte pris, fordi den varierer fra gulv til gulv og fra projekt til projekt. Når det er sagt, er der selvfølgelig tommelfingerregler i alle brancher – også i gulvbranchen – og du kan derfor forvente, at prisen starter et sted omkring 100 kroner per kvadratmeter gulv. 

Oven i de 100 kroner per kvadratmeter kommer prisen på ekstraordinære efterbehandling, fx hvis gulvet skal have lud, inden det får olie eller lak, eller hvis det skal behandles med sæbespåner flere gange for at mætte brædderne nok.

Skal gulvet høvles, inden det kan slibes – hvis der eksempelvis er store ujævnheder – ja, så koster det også mere. Det samme gør sig gældende, hvis gulvfolkene selv skal flytte rundt på inventaret, eller hvis der er mange små finurligheder, gulvmaskinen skal køre udenom – eller som skal slibes i manuelt.

Vil du kende prisen på din gulvafslibning, så indhent et tilbud eller tre – og vælg det, hvor der er bedst sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Posted in: gulvafslibning