Sådan kan du bruge Epoxy Resin

25 maj 2022 Marie Pedersen

advertorial

Epoxy resin er et produkt, der kan anvendes til mange forskellige ting. Det kan eksempelvis bruges til udfyldning af revner og knaster i træværket på en båd, kreative projekter som f.eks. “river tables” eller til at lave smykker med. Læs med her, og få et indblik i, hvordan du bedst bruger produktet.

Til bådejeren

Når du arbejder med epoxy resin, har du to komponenter at arbejde med. Det er resin, som er en plastlignende væske. Den minder om harpiks, deraf navnet. epoxy er en hærder. De to skal blandes sammen, og du skal herefter arbejde hurtigt, når du udfylder revner eller huller med blandingen.

Den stivner hurtigt. Hastigheden afhænger bl.a. af temperaturen. Epoxy resin er meget stærkt, og fungerer glimrende til at lappe små huller eller revner forskellige steder på din båd. 

Epoxy Resin

Til den kreative

Du kan som sagt lave de berømte “river tables”, med epoxy resin, hvor det ser ud som om at et vandløb løber igennem dit bord. Du kan også lave flotte bordskånere, smykker eller nøgleringe. prøv f.eks. at blande glimmer eller maling i epoxy resin-blandingen, og hæld det i en siliconeform. Lad det tørre i 24-48 timer, hvorefter du kan nyde synet af dit eget, lille projekt.

Du kan også eksperimentere med at putte andre ting i blandingen. Vil du f.eks. lave en skulptur som et minde om dit barns dåb, kan du putte noget af bordpynten, en blomst eller et billede i blandingen, sammen med glimmer eller palietter. Prøv dig frem, da epoxy resin kan være vanskeligt at arbejde med de første par gange. Husk altid at arbejde med blandingen et sted, hvor der er god udluftning, eller tag det med helt udenfor. Produktet har en stærk duft, og kan gøre dig svimmel eller utilpas, hvis du bruger det et sted hvor der i forvejen er meget indelukket. 

Flere Nyheder